Tuňák se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 555.3 mg
- Vláknina 1878.9 mg
- Vitamín A 1878.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso z tuňáka nakrájíme na porce a osolíme.
-
2
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a papriku, podlijeme a podusíme.
-
3
Když žampiony změknou, přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou.
-
4
Porce ryby vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
5
Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.