Tuňák se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Tuňák obecný
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 555.3 mg
  • Vláknina 1878.9 mg
  • Vitamín A 1878.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso z tuňáka nakrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a papriku, podlijeme a podusíme.

  • 3

    Když žampiony změknou, přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou.

  • 4

    Porce ryby vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě.

  • 5

    Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu