Houskový nákyp s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2618 kcal
- Sacharidy 267 g
- Tuky 138 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 1372.7 mg
- Draslík 742.7 mg
- Vláknina 12200 mg
- Vitamín A 12200 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 16.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 99.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.
-
2
Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.
-
3
Hmota musí být kašovitá a hustá.
-
4
Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.
-
5
Důkladně promícháme.
-
6
Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.
-
7
Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.
-
8
Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.