Houskový nákyp s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Olej mandlový hořký
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2618 kcal
  • Sacharidy 267 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 1372.7 mg
  • Draslík 742.7 mg
  • Vláknina 12200 mg
  • Vitamín A 12200 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 16.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 99.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.

  • 3

    Hmota musí být kašovitá a hustá.

  • 4

    Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.

  • 5

    Důkladně promícháme.

  • 6

    Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.

  • 7

    Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.

  • 8

    Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.

Komentáře k receptu