Pražská bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1337 kcal
  • Sacharidy 276 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 274 g
  • Cholesterol 191.9 mg
  • Draslík 349.4 mg
  • Vláknina 6661 mg
  • Vitamín A 6661 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pěny utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr.

  • 2

    Ušleháme postupně žloutky.

  • 3

    Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme postupně do těsta, přilijeme mléko a přidáme citronovou kůru.

  • 4

    Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.

  • 5

    Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem a uhladíme povrch.

  • 6

    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.

  • 7

    Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme na mísu a teplou pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Komentáře k receptu