Zelí v rajčatové omáčce, dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 1658.1 mg
  • Vláknina 15360 mg
  • Vitamín A 15360 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 221.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou.

  • 2

    Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek.

  • 3

    Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.

  • 4

    Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí.

  • 5

    Ochutíme česnekem rozetřeným se solí.

  • 6

    Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni.

Komentáře k receptu