Zelí v rajčatové omáčce, dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 31 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 1658.1 mg
- Vláknina 15360 mg
- Vitamín A 15360 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 221.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou.
-
2
Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek.
-
3
Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
-
4
Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí.
-
5
Ochutíme česnekem rozetřeným se solí.
-
6
Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni.