Flíčky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2054 kcal
- Sacharidy 238 g
- Tuky 105 g
- Sodík 819 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 238 g
- Cholesterol 97 mg
- Draslík 20.8 mg
- Vláknina 209 mg
- Vitamín A 209 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme flíčky a zcedíme.
-
2
Rozdělíme na čtvrtky zelí a odstraníme vnější poškozené listy a košťál.
-
3
Nakrájíme nadrobno zelí a dáme na rozehřáté sádlo. Dobře promícháme a osolíme.
-
4
Přikryté upravujeme krátce na velmi mírném ohni, až pustí šťávu. Zelí se velmi snadno připálí.
-
5
Přidáme k zelí cukr, malé množství vody a doměkka dusíme.
-
6
Zelí lehce při této úpravě zhnědne.
-
7
K vydušenému zelí přidáme zcezené flíčky, přidáme mletý pepř, promícháme a prohřejeme.