Chřest s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 46 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 1778.8 mg
- Vláknina 43711.2 mg
- Vitamín A 43711.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.2 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme očištěný chřest vcelku.
-
2
Nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé kousky.
-
3
V malém množství vody a másla podusíme hrášek, jeli sterilovaný zcedíme.
-
4
Světlou jíšku připravíme z másla a mouky. Zředíme ji a povaříme s vývarem z chřestu.
-
5
Do omáčky vmícháme chřest i hrášek a smetanu.
-
6
Osolíme, přidáme cukr a podáváme.
-
7
Vynikající k vařené šunce.