Chřest s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 100 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 66.8 mg
  • Draslík 1778.8 mg
  • Vláknina 43711.2 mg
  • Vitamín A 43711.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.2 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme očištěný chřest vcelku.

  • 2

    Nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé kousky.

  • 3

    V malém množství vody a másla podusíme hrášek, jeli sterilovaný zcedíme.

  • 4

    Světlou jíšku připravíme z másla a mouky. Zředíme ji a povaříme s vývarem z chřestu.

  • 5

    Do omáčky vmícháme chřest i hrášek a smetanu.

  • 6

    Osolíme, přidáme cukr a podáváme.

  • 7

    Vynikající k vařené šunce.

Komentáře k receptu