Bramborové taštičky plněné zelím
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hrubá
- 60 g Tuk
- 60 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory vařené ve slupce
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 31 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 1056.7 mg
- Vláknina 22066 mg
- Vitamín A 22066 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
-
2
Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
-
3
Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.
-
4
Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.
-
5
Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.
-
6
Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.
-
7
Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.