Bramborové taštičky plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Tuk
  • 60 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 1056.7 mg
  • Vláknina 22066 mg
  • Vitamín A 22066 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.

  • 3

    Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.

  • 4

    Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.

  • 5

    Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.

  • 6

    Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.

  • 7

    Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.

Komentáře k receptu