Zvěřinový závin
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Srnčí maso pečené
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Listové těsto
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2940 kcal
- Sacharidy 173 g
- Tuky 144 g
- Sodík 1747 mg
- Bílkoviny 235 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1122.3 mg
- Draslík 1965.6 mg
- Vláknina 15901.8 mg
- Vitamín A 15901.8 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme zvěřinu,slaninu a smícháme s nakrájenou cibulí,
-
2
žloutky, vejcem, solí, pepřem,
-
3
zakysanou smetanou a strouhankou.
-
4
Vyválíme na utěrce závinové těsto, pokapeme olejem.
-
5
Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále.
-
6
Z masové hmoty uděláme šišku, položíme na těsto a opatrně zavineme pomocí utěrky.
-
7
Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů.
-
8
Po upečení nakrájíme na řezy a horké podáváme.
-
9
Řezy z listového těsta připravíme tak, že z těsta vyválíme dvě placky.
-
10
Jednu dáme na plech, potřeme zvěřinovou hmotou,
-
11
přiklopíme další plackou,
-
12
potřeme vejcem a upečeme.
-
13
Krájíme na řezy nebo kostky.