Zvěřinový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Srnčí maso pečené
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Listové těsto
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2940 kcal
  • Sacharidy 173 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 1747 mg
  • Bílkoviny 235 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 1122.3 mg
  • Draslík 1965.6 mg
  • Vláknina 15901.8 mg
  • Vitamín A 15901.8 mg
  • Vitamín B6 3.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme zvěřinu,slaninu a smícháme s nakrájenou cibulí,

  • 2

    žloutky, vejcem, solí, pepřem,

  • 3

    zakysanou smetanou a strouhankou.

  • 4

    Vyválíme na utěrce závinové těsto, pokapeme olejem.

  • 5

    Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále.

  • 6

    Z masové hmoty uděláme šišku, položíme na těsto a opatrně zavineme pomocí utěrky.

  • 7

    Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů.

  • 8

    Po upečení nakrájíme na řezy a horké podáváme.

  • 9

    Řezy z listového těsta připravíme tak, že z těsta vyválíme dvě placky.

  • 10

    Jednu dáme na plech, potřeme zvěřinovou hmotou,

  • 11

    přiklopíme další plackou,

  • 12

    potřeme vejcem a upečeme.

  • 13

    Krájíme na řezy nebo kostky.

Komentáře k receptu