Zvěřinové krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1519 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 140 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 465.6 mg
- Vláknina 961.8 mg
- Vitamín A 961.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
-
2
Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta.
-
3
Nakrájené houby a petrželku podusíme na másle, přidáme do bešamelové omáčky.
-
4
Osolíme a opepříme mletou zvěřinu se žloutky. Zamícháme mouku a vytvoříme malé krokety, které obalujeme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance.
-
5
V oleji smažíme dozlatova. Podáváme s připravenou žampionovou omáčkou