Bažant na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 44 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 209 mg
- Draslík 766.1 mg
- Vláknina 892 mg
- Vitamín A 892 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.
-
2
Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.
-
3
Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.
-
4
Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.
-
5
Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.
-
6
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.