Květák s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 965.5 mg
  • Vláknina 20918 mg
  • Vitamín A 20918 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.

  • 2

    Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.

Komentáře k receptu