Květák s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 965.5 mg
- Vláknina 20918 mg
- Vitamín A 20918 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.
-
2
Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.