Třešňový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Třešně
  • 150 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 88.8 mg
  • Vláknina 4250 mg
  • Vitamín A 4250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.

  • 2

    Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.

  • 3

    Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu