Třešňový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 88.8 mg
- Vláknina 4250 mg
- Vitamín A 4250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 838.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
-
2
Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.
-
3
Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.