Květák v čepci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 834.4 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
-
2
Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
-
3
Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
-
4
Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.