Pomerančová ledová tříšť

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 315 g Cukr krupice
  • 315 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 167.8 mg
  • Vláknina 1951.3 mg
  • Vitamín A 1951.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme ve vodě cukr a přivedeme zvolna k varu.

  • 2

    Přidáme pomerančovou kůru, po několika minutách varu odstavíme.

  • 3

    Vmícháme pomerančovou šťávu, přecedíme a nalijeme do nádobek na led.

  • 4

    Na 12 hodin dáme do mrazáku.

  • 5

    Před podáváním rozdrtíme ledové kostky v mixéru.

  • 6

    Ledovou tříšť nalijeme do vychlazených vysokých sklenic a ozdobíme plátkem pomeranče.

Komentáře k receptu