Treska po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Anglická slanina
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 540 g Filé z aljašské tresky
  • 170 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Cibule sterilovaná
  • 455 ml Víno červené
  • 285 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 98.2 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 6214.5 mg
  • Vitamín A 6214.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme.

  • 2

    Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme.

  • 3

    Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky.

  • 4

    V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme.

  • 5

    Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran.

  • 6

    Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku.

  • 7

    Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme.

  • 8

    Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové.

  • 9

    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu