Hrachová kaše

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 400 g Hrách vařený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 570.6 mg
  • Vláknina 17614.9 mg
  • Vitamín A 17614.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme na kousku sádla a másla cibuli, zaprášíme moukou, zamícháme a přilijeme polévku.

  • 2

    Přidáme prolisovaný hrách a utřený česnek, zamícháme a ochutíme pepřem, solí, majoránkou. Důkladně promícháme na mírném plameni.

  • 3

    Na chvilku odstavíme a pak hned podáváme.

  • 4

    Pokrm omastíme rozehřátým máslem a smaženou cibulkou.

Komentáře k receptu