Vepřové dušené v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 263 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 3.5 mg
- Vláknina 6374.8 mg
- Vitamín A 6374.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
-
2
Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.
-
3
Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.