Vepřové dušené v mrkvi

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 3.5 mg
  • Vláknina 6374.8 mg
  • Vitamín A 6374.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.

  • 3

    Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu