Těstoviny s mořskou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 260.6 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.
-
2
Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.
-
3
Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.
-
4
Uvaříme těstoviny.
-
5
Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.
-
6
Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.
-
7
Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.
-
8
Ozdobíme bazalkou.