Plněná rajčata po umbrijsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Strouhanka
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 3062.3 mg
  • Vitamín A 3062.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rajčat opatrně seřízneme vršky a dužinu a semínka vydlabeme. Ochutíme je solí a položíme obráceně na pečicí papír.

  • 2

    Zatímco rajčata budou pouštět vodu, smícháme strouhanku, vejce, olej, najemno nasekanou petrželku a nadrobno nasekaný česnek. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  • 3

    Směsí naplníme rajčata, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 10min.

  • 4

    Podáváme horká.

Komentáře k receptu