Zajíc pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 kg Zaječí kýta
  • 1 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 155.5 mg
  • Draslík 1996.8 mg
  • Vláknina 44113.4 mg
  • Vitamín A 44113.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

  • 3

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.

Komentáře k receptu