Zajíc pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 32 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 155.5 mg
- Draslík 1996.8 mg
- Vláknina 44113.4 mg
- Vitamín A 44113.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
-
3
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.