Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 616.8 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty.
-
2
Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé.
-
3
Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé.
-
4
Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne.
-
5
Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát.
-
6
Kotlety podáváme přelité omáčkou.