Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 285 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Martini bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 616.8 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty.

  • 2

    Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé.

  • 3

    Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé.

  • 4

    Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne.

  • 5

    Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát.

  • 6

    Kotlety podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu