Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 206 mg
- Vláknina 3182.5 mg
- Vitamín A 3182.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme.
-
2
Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem.
-
3
Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme.
-
4
Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina.