Vepřová pečeně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 469 mg
  • Vláknina 17.5 mg
  • Vitamín A 17.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dáme do předem vyhřáté trouby.

  • 2

    V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, také obrátíme a pečeme doměkka. Dle potřeby musíme podlévat vodou.

  • 3

    Po upečení maso vyndáme z pekáče, necháme šťávu vydusit, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme troškou vody a provaříme.

  • 4

    K příloze podáváme bramborový knedlík a zelí, houskový knedlík nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu