Vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 40 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 469 mg
- Vláknina 17.5 mg
- Vitamín A 17.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dáme do předem vyhřáté trouby.
-
2
V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, také obrátíme a pečeme doměkka. Dle potřeby musíme podlévat vodou.
-
3
Po upečení maso vyndáme z pekáče, necháme šťávu vydusit, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme troškou vody a provaříme.
-
4
K příloze podáváme bramborový knedlík a zelí, houskový knedlík nebo vařené brambory.