Uzené s česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 219.4 mg
- Vláknina 2044.8 mg
- Vitamín A 2044.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nakrájenou cibuli a část česneku si usmažíme dorůžova na sádle, zasypeme moukou a usmažíme tak světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a necháme povařit. Omáčku přecedíme.
-
2
Do omáčky přidáme zbylý rozetřený česnek, pepř a znovu krátce povaříme.
-
3
Maso ohřejeme a ještě horké přeléváme na talířích omáčkou.