Polévka hráškový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 3430.5 mg
- Vitamín A 3430.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
2
Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.
-
3
Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.