Gulášová polévka

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Hovězí výřez
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.6 g Kmín celý
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 0.3 g Majoránka
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 400 g Brambory
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Česnek
  • 1600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 233.1 mg
  • Vláknina 4595.2 mg
  • Vitamín A 4595.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí výřez opláchneme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Brambory opláchneme a nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.

  • 3

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 5

    Potom do polévky přidáme podušené maso, brambory a znovu ji krátce povaříme.

  • 6

    Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

Komentáře k receptu