Jehněčí kýta v mátě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 54 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 221.8 mg
- Draslík 1586.1 mg
- Vláknina 15254.8 mg
- Vitamín A 15254.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.