Jehněčí kýta v mátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Zelenina kořenová
  • 1 ks Cukr želírovací
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 221.8 mg
  • Draslík 1586.1 mg
  • Vláknina 15254.8 mg
  • Vitamín A 15254.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu