Morková žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1387 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 67 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 318 mg
- Vláknina 7150 mg
- Vitamín A 7150 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly.
-
2
Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami.
-
3
Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku.
-
4
Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě.