Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu
Suroviny
- 225 g Brambory
- 310 g Tykev
- 225 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 90.5 mg
- Draslík 228.4 mg
- Vláknina 2146.1 mg
- Vitamín A 2146.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.
-
2
Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.
-
3
Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.
-
4
Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).
-
5
Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.
-
6
Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.