Divoký králík po slezsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 1420.9 mg
  • Vláknina 6887 mg
  • Vitamín A 6887 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.

  • 3

    Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.

  • 4

    Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.

  • 5

    Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.

  • 6

    K příloze podáváme kompot nebo okurku.

Komentáře k receptu