Divoký králík po slezsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 191.5 mg
- Draslík 1420.9 mg
- Vláknina 6887 mg
- Vitamín A 6887 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.
-
3
Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.
-
4
Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.
-
5
Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.
-
6
K příloze podáváme kompot nebo okurku.