Šípková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 18062 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 577.2 mg
- Vláknina 35909.8 mg
- Vitamín A 35909.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 221.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.
-
2
Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.
-
3
Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.