Rajčatová polévka se sýrem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 462.8 mg
  • Vláknina 5481.5 mg
  • Vitamín A 5481.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku podusíme jemně nakrájený celer a cibuli. Když cibule zrůžoví, přisypeme mouku a opražíme ji.

  • 2

    Potom přidáme omytá rajčata nakrájená na kolečka, osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme.

  • 3

    Hotovou polévku protlačíme sítem a při podávání do ní přidáme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu