Maňas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 g Brambory
  • 250 g Ječné kroupy
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 hrst Vepřové škvarky
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 966.4 mg
  • Vláknina 12327.4 mg
  • Vitamín A 12327.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně vypereme kroupy a uvaříme je do poloměkka.

  • 2

    Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Sušené houby namočíme. Pak je dusíme na sádle a občas podléváme vodou, ve které jsme máčeli houby.

  • 4

    Promícháme vařené kroupy, syrové brambory a udušené houby, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, 2 hrsti škvarků a masový vývar.

  • 5

    Ve vymaštěném pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dočervena.

Komentáře k receptu