Kysané zelí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 3 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 648.5 mg
- Vláknina 14685.5 mg
- Vitamín A 14685.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle.
-
2
Přidáme zelí i se šťávou, oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhanou syrovou bramboru, rozmícháme a necháme povařit. Do zelí můžeme přidat špetku cukru, jsou-li jablka málo sladká.