Cuketová polévka s mušličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Těstoviny čtyřvaječné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 205.1 mg
  • Vláknina 1695.5 mg
  • Vitamín A 1695.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli dáme do kastrolu s olejem a smažíme ji dokud nezesklovatí. Přilijeme kuřecí vývar a uvedeme do varu.

  • 2

    Do vroucího vývaru přidáme nastrouhanou cuketu s těstovinami. Snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut - dokud nejsou těstoviny měkké. Osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Dochutíme zakysanou smetanou.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme nasekaným kerblíkem. ( 1 hrnek polévkových těstovin, nejlépe mušliček, citronovou šťávu a zakysanou smetanu přidáváme nakonec a to podle chuti, cuketu vybereme mladou ).

Komentáře k receptu