Spaghetti al pomodoro

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 250 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Šalotka
  • 12 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 790.6 mg
  • Vláknina 8974.8 mg
  • Vitamín A 8974.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.

  • 3

    Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ).

  • 4

    Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.)

Komentáře k receptu