Kulajda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 180.8 mg
- Draslík 299.7 mg
- Vláknina 2047.4 mg
- Vitamín A 2047.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
-
2
Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.
-
3
Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.
-
4
Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.