Karlovarská vejce v kelímku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 557.7 mg
- Draslík 281.7 mg
- Vláknina 2625 mg
- Vitamín A 2625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 152 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce.
-
2
Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný.
-
3
Podáváme v kokotkách.