Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní
Suroviny
- 60 g Cibule
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Slanina vepřová
- 300 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Klobása Dunajská
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 0.75 l Mléko kefírové
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 191.8 mg
- Vláknina 4000.5 mg
- Vitamín A 4000.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.
-
2
Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne.
-
3
Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy.