Makarony s gorgonzolovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 11 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 232.2 mg
- Vláknina 6523.8 mg
- Vitamín A 6523.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme podle návodu na obalu.
-
2
Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne).
-
3
V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl.
-
4
Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou.