Ragú polévka
Suroviny
- 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 133.3 g Květák
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 26.6 g Vejce slepičí
- 33.3 g Žemle tuková
- 20 g Sůl
- 66.6 g Tuk
- 0.2 g Pepř černý mletý
- 13.3 g Polévkové koření
- 6.6 g Petržel - nať
- 166.6 g Telecí maso přední
- 80 g Zelenina kořenová
- 33.3 g Strouhanka
- 0.2 g Muškátový květ
- 200 ml Mléko polotučné
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 107.4 mg
- Vláknina 1999.8 mg
- Vitamín A 1999.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.
-
2
Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.
-
3
Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.
-
4
Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.
-
5
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.
-
6
Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.
-
7
Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.
-
8
Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.