Vepřová kýta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Tuk
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 1020.2 mg
  • Vláknina 30967.4 mg
  • Vitamín A 30967.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme a opečeme. Vložíme je na kořenovou zeleninu a osmaženou cibuli nakrájenou na plátky. Přidáme koření, podlijeme a udusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme na plátky nakrájený citron, hořčici a dáme do trouby upéci doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme a prolisujeme.

  • 4

    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu