Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1128 kcal
- Sacharidy 183 g
- Tuky 18 g
- Sodík 97527 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 426.9 mg
- Vláknina 16102 mg
- Vitamín A 16102 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
-
3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.
-
4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.