Spaghetti carbonara
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony vařené
- 40 g Sýr Parmezán
- 50 g Slanina vepřová
- 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 10 dkg Šunka dušená
- 2 dkg Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 26 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 227.8 mg
- Draslík 143.5 mg
- Vláknina 3692.3 mg
- Vitamín A 3692.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
-
2
Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
-
3
Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.