Benátské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Hrášek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 320.3 mg
  • Vláknina 9732.3 mg
  • Vitamín A 9732.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku a jemně nakrájenou šunku.

  • 2

    Potom přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, hrášek, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a udusíme v troubě doměkka.

  • 3

    Nakonec každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu