Horácké kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 461.2 mg
- Vláknina 825.5 mg
- Vitamín A 825.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme.
-
3
Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.
-
4
Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme.
-
5
Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme.