Polévka bramborový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 77 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 253.3 mg
- Vláknina 5132.1 mg
- Vitamín A 5132.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
-
2
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
-
3
Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme.
-
4
Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.