Vepřové kotlety se zeleninou I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 102 g
- Sodík 97677 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 2122.4 mg
- Vláknina 22057.5 mg
- Vitamín A 22057.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 353.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, naklepeme, na okrajích a u kosti nařízneme, osolíme.
-
2
Očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a opečeme na ni připravené kotlety.
-
3
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nebo zelí nakrájíme na nudličky.
-
4
Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ni polovinu zeleniny, osolíme, opepříme, položíme na ni kotlety, přikryjeme je druhou částí zeleniny, zakapeme máslem, zalijeme troškou vývaru a pokrm dusíme přikrytý do měkka.
-
5
Jako přílohu podáváme opečené brambory.