Smetanová čokoládová roláda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 g Cukr krupice
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Ostružiny
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2045 kcal
  • Sacharidy 276 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 203 g
  • Cholesterol 653.6 mg
  • Draslík 1272.4 mg
  • Vláknina 42848 mg
  • Vitamín A 42848 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme cukr, máslo a vejce, prosejeme mouku, přidáme kakao, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a 2lžíce vlažné vody. Směs šleháme elektrickými metličkami dokud nevznikne husté, krémové těsto.

  • 2

    Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme.

  • 3

    Pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout, přesuneme na pečicí papír posypaný močkovým cukrem a stočíme.

  • 4

    Náplň utřeme z marmelády, zakysané smetany a ostružin. Roládu rozbalíme, rozetřeme náplň a opět stočíme.

  • 5

    Podáváme nakrájenou na plátky dozdobenou hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu