Smetanová čokoládová roláda
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 110 g Cukr krupice
- 200 g Zakysaná smetana
- 250 g Ostružiny
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2045 kcal
- Sacharidy 276 g
- Tuky 97 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 203 g
- Cholesterol 653.6 mg
- Draslík 1272.4 mg
- Vláknina 42848 mg
- Vitamín A 42848 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme cukr, máslo a vejce, prosejeme mouku, přidáme kakao, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a 2lžíce vlažné vody. Směs šleháme elektrickými metličkami dokud nevznikne husté, krémové těsto.
-
2
Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme.
-
3
Pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout, přesuneme na pečicí papír posypaný močkovým cukrem a stočíme.
-
4
Náplň utřeme z marmelády, zakysané smetany a ostružin. Roládu rozbalíme, rozetřeme náplň a opět stočíme.
-
5
Podáváme nakrájenou na plátky dozdobenou hoblinkami čokolády.