Smetanová - čokoládová roláda
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 110 g Cukr krupice
- 200 g Zakysaná smetana
- 250 g Ostružiny
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2045 kcal
- Sacharidy 276 g
- Tuky 97 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 203 g
- Cholesterol 653.6 mg
- Draslík 1272.4 mg
- Vláknina 42848 mg
- Vitamín A 42848 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme, nejlépe el. metlami, máslo, vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, dvě lžíce vlažné vody a kakao. Šleháme asi minutu do hladka.
-
2
Vlijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 minut. Necháme chvíly vychladnout, překlopíme na cukrem poprášený vál nebo pečící papír
-
3
a stočíme.
-
4
Utřeme zavařeninu, smetanu a ostružiny, roládu rozbalíme naplníme směsí a opět zabalíme.
-
5
Poprášíme moučkovým cukrema ozdobíme čokoládovými hoblinami.
-
6